web analytics

Monica Reu a fondat Asociația pentru Comunicare Non-Violentă în anul 2007 și a fost președintele ei timp de 13 ani. În anul 2009, a devenit primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator ANC și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de dezvoltare personală – fiica ei, Emma. La jumătatea aceluiași an, a demarat programul „Educație empatică – CNV pentru părinți”, din dorința de a împărtași părinților modul în care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie, și poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Până în momentul de față, cursul Educație Empatică s-a bucurat de succes în București, Cluj-Napoca, Brasov, Piatra Neamț, Iași, Galați, Constanța, Alba Iulia, Craiova și… Bruxelles.

O prelungire firească a acestui proiect a reprezentat-o cursul „Educație Empatică în școală și grădiniță”, pe care l-a susținut până acum la Transylvania College în Cluj-Napoca, Școala Gimnazială din Sânpetru, Grădinița Montessori Orizonturi Libere, Grădinița Montessori Creative Minds și la Casa Montessori din București.

Este unul dintre cei patru traineri internaționali în programul International Intensive Training – Grecia, 2017, organizat de Center for Nonviolent Communication.

În ședințele de consiliere individuală, folosește atât Comunicarea Nonviolentă, cât și formarea ei ca Solution Focus Coach, abordare ce are ca obiectiv orientarea indivizilor către descoperirea resurselor interioare pentru rezolvarea benefică și constructivă a problemelor și provocărilor relaționale.

Monica susține traininguri de comunicare eficientă în companii, printre clienții ei numărându-se firme precum Accace, NN Insurance, Module Works, Decathlon.

S-a implicat de-a lungul timpului în publicarea unor lucrări valoroase de dezvoltare personală și parenting: este traducătorul cărții „Comunicarea Nonviolentă, un limbaj al vieții” de Marshall Rosenberg (Editura Ponte); redactorul cărții „Lacrimi și crize de furie” de Aletha Solter (Editura Ponte); redactorul cărții „Parenting necondiționat” de Alfie Kohn (Multimedia).

Alături de Totul despre Mame, Monica a fost organizator al conferințelor sociologului și autorului Alfie Kohn la București în 2013 și 2014.

Monica este colaborator al emisiunii TV „Totul despre Mame” și este adesea invitată în emisiuni radio la Radio Itsy Bitsy și Radio Romania Actualități.