web analytics

DE CE SE CEARTĂ PĂRINȚII?

Îmi amintesc că eram la toaletă și dau să trag de hârtia igienică. Șoc și groază – sulul de hârtie fusese montat invers de Del. Invers adică cu fâșia de hârtie coborâtoare către perete, nu către exterior. Oftez adânc și mă apuc să bâjbâi pe sub sul. Cu toate că nu pot, eu tot încerc să o înțeleg și d-aia vreau să mă chinui să trag de hârtia igienică chiar și așa, de la perete. Poate merge și cum vrea ea și terminăm debate-ul. Hmmm. Pipăi și găsesc să trag o fâșie. Încerc să îmi suflu nasul cu ea și o împăturesc în așa fel că hârtia ajunge pe nasul meu cu desenul în exterior, nu către nas. Știam bine că asta înseamnă că stratul rezistent este pe partea cealaltă decât îmi trebuia mie, dar am zis să încerc așa ca să îi arăt eu ei că nu se poate. Îi zic de un an cel puțin că hârtia se pune cu fața, nu cu spatele.   (… citeste mai departe)

NON-VIOLENT, DRAGĂ?

Despre Comunicarea Nonviolentă

Nu știu dacă vă mai amintiți că am scris mai demult despre comunicarea violentă și de cacao în cuplu și în relația cu copilul. Vă spuneam acolo că există niște cursuri care ne învață să nu dăm nici cu palma și nici cu gura. Ei bine, week-endul ăsta mi-am luat soția, ne-am abandonat copilul la părinții mei și am plecat sceptic, plictisit și speriat la curs. Speriat de abandonul copilului pentru prima dată. Sceptic și plictisit pentru că, recunosc, îmi imaginam un curs ca toate cursurile din multinaționale, unde am să aflu chestii interesante, dar ambalate scorțos în coperte de limbaj și atmosferă de lemn. Spre uimirea mea a fost cel mai frumos și mai interesant curs la care am participat vreodată. A fost atât de relaxant, că nici nu am simțit nevoia de pauză, pentru că tot cursul a fost ca o pauză – parcă eram la terasă cu Monica (mama Comunicării Nonviolente la români) și cu ceilalți colegi de curs.

… citește mai mult pe  Ta-su Blog de tata

PRIMUL CURS DE CNV „DE SUFRAGERIE” – EPILOG

Au fost patru zile nebune în care nu știu când am mâncat, când am dormit și când am parcurs kilometrii dintre x puncte de pe hartă. Joi: avionul, aeroportul cu ora la care nu pot ajunge, rugăminți la Printzul Consort, examenul la franceză în care am stat cu gândul tot la Monica, mailuri cu ultimele detalii trimise în creierii nopții. Vineri: școala Degetzicii, scaune, bormașină, hotel, supermarket, iarăși școala Degetzicii, de data asta cu Monica, pizza pentru care am așteptat 45 de minute, o oră de picoteală lângă Degetzica, Ding Dong, convins Degetzica să stea la prieteni ca Printzul Consort să poată participa la curs…

… citește mai mult pe  Călătoria unui bob orez cu urechiușe

EMPATHIZING WITH YOU AND OTHERS

I attended last Thursday a Nonviolent Communication course. The theory is about how to identifying your needs and how to give your communication partner the possibility to identify his. We fulfill our needs or we don’t and this is the cause of our positive or negative feelings.

I asked why does my 3 years boy cry when I leave him in the kindergarten and how shall I act to make him understand my needs. Discussing with the trainer I realized the following, my child needs to feel safe and my need is him to be safe and happy. I also realized that my experience in the childhood with the kindergarten was a similar one. I was always crying and afraid that my parents will not come back to pick me up.

… citește mai mult pe  blog.andreitudose.ro

WORKSHOP PENTRU CUPLURI: COMOARA DIN NOROI

Conflictele în cuplu pornesc de cele mai multe ori din lucruri mărunte. O ușă trântită sau telecomanda așezată într-un loc greșit sunt doar două exemple ce acum, când citiți aceste rânduri, par atât de mici, dar când oboseala se adună ele se transformă în ceartă. Din păcate lucrurile mărunte nespuse se adună, iar la un moment dat ele sunt exteriorizate într-un mod destul de neplăcut, de cealaltă parte, dacă lucrurile mărunte se exteriorizează există din nou conflicte mici, care pot genera unele mai mari. Cum putem să evităm conflictele? Nu știu dacă există o soluție minune, dar știu că dacă există comunicare acestea se pot transforma în învățăminte.

De curând, au apărut și la noi cursurile de Comunicare Nonviolentă, unul la care a participat și UrbanKid.ro și pentru care garantăm este cel susținut de Monica Reu şi Ian Peatey.

… citește mai mult pe  UrbanKid.ro

MONICA REU ŞI LIMBAJUL GIRAFELOR ŞI AL ŞACALILOR LA BRAŞOV, LA ACADEMIA HEIDI

În week-endul trecut am găzduit-o din nou la Braşov pe Monica Reu cu minunatul ei curs de Comunicare Nonviolentă.

Într-o atmosferă relaxată, atât mămicile cât şi tăticii prezenţi au aflat despre filozofia pusă la punct de psihologul american Marshall Rosenberg şi despre cum se poate ea aplica practic în viaţa reală de acasă. 

Părinţi care cu ceva vreme în urmă ar fi râs la ideea unui curs pentru părinţi, sau care încercaseră tot felul de metode şi nu mai aveau soluţii pentru comportamentele copiilor de acasă, sau care vedeau în acţiunile copiilor lor încercări de şantaj şi manipulare, au plecat acasă relaxaţi, liniştiţi, cu gândul că au cei mai normali copii din lume. Oameni în toată firea au trăit revelaţii care le vor schimba viaţa.

… citește mai mult pe  Elena Loghin

EDUCAȚIE EMPATICĂ

Am plecat de la curs cu mult mai mult decât am crezut. Cred că fiecare își ia de la viață atâta bucurie cât este în stare :). Deși situația din jur, și mai ales eu, nu au devenit brusc mai ușoare, totuși ceva s-a modificat în felul de-a îmi evalua mie în primul rând reacțiile –  de-a mă „suporta”.

Maria

IDEI AMESTECATE DUPĂ CURSUL DE COMUNICARE NON-VIOLENTĂ

Iată ce nestemată am găsit eu pe dashboard-ul site-ului ACNV în dimineața asta! Un feedback de la un tătic din Cluj în urma participării la Educație Empatică. Multumesc din suflet, Mihai Brehar! Abia acum l-am descoperit și e cel mai frumos cadou la care puteam spera de 8 martie:

… citește mai mult pe  jurnal-de-familie

S-A MAI ÎNCHEIAT UN CURS DE EDUCAŢIE EMPATICĂ LA ACADEMIE

„Mie mi-a plăcut mult pentru că am plâns”, spunea o mămică la finalul cursului de Educaţie Empatică, ce a avut loc în acest week-end la Academie. I-a plăcut mult de tot pentru că a trăit emoţii intense, semn că ce s-a întâmplat în cele 3 zile i-a ajuns la suflet.

E minunată Comunicarea Nonviolentă pe care o promovează Monica Reu în cursul de Educaţie Empatică. Mulţi dintre cei care participă la un astfel de curs mărturisesc că le-ar fi fost foarte util dacă l-ar fi urmat înainte să aibă copii. Oricum, mai târziu sau nu, noi zicem că e grozav să ai la îndemână oportunităţile atunci când eşti pregătit să profiţi de ele.

… citește mai mult pe  Academia Heidi