web analytics

Ștefana Forgaciu 

Preocupată de o viață trăită cu sens și contribuție, Ștefana creează spații de transformare, dezvoltare, educație și învățare atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Formator acreditat ANC și instructor de tabere și programe outdoor din 2012, Ștefana utilizează joaca, învățarea experiențială și educația nonformală ca metode principale de (auto)cunoaștere și creștere. Experiența sa în numeroase programe de studii și training-uri internaționale, alături de formarea în coaching (Institut Kutschera, Vienna), o ajută să fie creativă și empatică în munca sa cu oamenii.

 Din 2020 a început să utilizeze tot mai mult Comunicarea Nonviolentă în atelierele pe care le ghidează, facilitând grupe de studiu, sesiuni de practică săptămânală în cadrul  Cursului de Compasiune creat de Thom Bond, webinarii și alte ateliere fizice. Intenția Ștefanei este să aducă blândețea, empatia și compasiunea în relațiile interumane, astfel încât oamenii să se bucure de mai multă apropiere, deschidere și armonie în interacțiunile lor.

 Din dorința de a simplifica procesul de integrare a CNV în viețile noastre, Ștefana a co-creat, împreună cu colegii săi, Alexandru Moldovan și Octavia Udrescu, un instrument concret de lucru cu sinele – un  Jurnal de Empatie bazat pe principiile CNV. Acest caiet de practică poate fi folosit de toți cei care doresc să-și exploreze laturi ale propriei ființe, inițiați sau neinițiați în CNV, cu scopul de a îmbrățișa compasiunea și empatia în viața de zi cu zi.

 La finalul anului 2022 a intrat în procesul de certificare internațională ca trainer în Comunicare Nonviolentă și tot atunci a început să co-faciliteze prima ediție a cursului  Relații Extraordinare în limba română, împreună cu trainerii Oana Răgălie și Raluca Sadula.

 În plus, este implicată în organizarea de evenimente tematice dedicate publicului larg sau comunității restrânse de practicanți ai Comunicării Nonviolente, precum festivaluri, tabere și activități cu ocazia Zilei Nonviolenței.

 Ștefana crede cu tărie că această cale ne poate aduce mai aproape unii de ceilalți și poate contribui la o stare de împlinire profundă, datorată noilor relații cu noi înșine și cu cei din jurul nostru.